NYHEDER fra korene

På denne side kan korene offentliggøre nyheder - store som små.
Skriv f.eks. om forestående eller afholdte arrangementer, kursusvirksomhed, jubilæer   osv.

Du kan indsende dit indlæg til web-redaktør Jørn Frandsen. Send gerne et billede med.
 
Indsat den 19-11-2018:
Formanden for Frederikshavn Mandskor, Jørn Ploug, har sendt disse mindeord over korets mangeårige sanger, Erik Rasmus Pihl, der døde den 6. november 2018:

"Det er med stor sorg, at Frederikshavn Mandskor af 1902 må meddele, at en af korets mangeårige sangere, Erik Rasmus Pihl, den 6. november 2018 afgik ved døden, 87 år gammel.

Rasmus har været medlem af koret siden den 1. september 1972 og var således en særdeles erfaren og rutineret sanger, som med sit gode humør og mange morsomme fortællinger var med til at sætte liv i en øveaften. De seneste år, var Rasmus plaget af problemer med bevægeapparatet, men han fortsatte med at deltage i korets arrangementer lige til det sidste, selvom han de sidste par år måtte deltage siddende.

Rasmus blev bisat fra Fladstrand kirke tirsdag den 13. november 2018. Koret deltog i bisættelsen og to af korets medlemmer var med til at bære kisten.

Æret være Erik Rasmus Pihls minde."
 

Indsat den 31-05-2018:
Formanden for Køge Mandskor Poul Findahl meddeler, at Køge Mandskor - efter fle
re års stagnation - stopper pr. 1. juni 2018.
 
Indsat den 06-02-2018:
Sangkoret Frejdigs mangeårige formand Jørn Bækgaard er død 82 år gammel.

Jens Aage Høygaard, Brønderslev, sekretær i sangkoret Frejdig, skriver på vegne af sangkoret følgende mindeord om Jørn Bækgaard, Valdemarsgade 8-2-2, Brønderslev.

"Sangkoret Frejdigs formand Jørn Bækgaard er død 82 år gammel.
I forbindelse med sangkorets årlige nytårsfest lørdag, den 27. januar 2018 fik Jørn en blodprop i hjernen og blev indlagt på Aalborg Sygehus Syd, hvor han døde den 31. januar 2018.
Jørn blev indmeldt i sangkoret Frejdig den 1. marts 1987 og havde således ved sin død over 30 års anciennitet i koret, hvor han bestred formandsposten uafbrudt fra 1996.
I forbindelse med sangkorets 100 års jubilæum i 2012, hvor Jørn stod i spidsen for det store jubilæumsarrangement i Den Runde Pavillon i Hedelunds Rhododendronpark, blev han hædret med Dansk Sangerforbunds 25-års nål.
Jørn havde en fantastisk sangstemme og et humørfyldt væsen, og koret kommer til at savne hans mange vitser og historier, som koret bl.a. blev underholdt med til øveaftenerne.
Jørn var i sit es, når koret skulle optræde og han bidrog til et godt sammenhold i koret, hvor han altid var klar, både når der blev kaldt til fest, og hvis der var behov for et besøg i forbindelse med sygdom.
Jørn blev begravet fra en fyldt Ajstrup Kirke den 3. februar 2018, hvor sangkoret sang 2 af hans yndlingssange Amazing grace og Nu gik min dag til ro.
Æret være Jørn Bækgaards minde."

 

Indsat den 15-01-2018:

Arion-koret fylder 125 år

Et af Aarhus’ ældste kor fejrer jubilæum og inviterer til jubilæumskoncert i Musikhuset Aarhus.

Arion-koret er et traditionsrigt kor med 48 sangere og et meget bredt repertoire, som har glædet aarhusianerne gennem 125 år.

 I anledning af jubilæet i februar 2018 afholdes der reception fredag den 16. februar 2018 kl.14.00-17.00 i Arions Hus og et brag af en jubilæumskoncert søndag den 18. februar 2018 kl. 15.00 i Musikhuset Aarhus.

Koncerten er gratis og åben for alle.

Du kan læse pressemeddelelsen / invitationen her.
 

Indsat den 21-11-2017

"Sangforeningen Frejdig" i Brønderslev har lige fejret deres gode 1. tenorsanger Kai Lange ved at han har fået overbragt 25 års nålen fra Dansk Sanger Forbund

Vi ønsker stort til lykke til Kai Lange. 


 

Indsat den 08-11-2017

Fra Poul Erik Jensen, der er dirigent for Mandskoret "Frejdig" fra Brønderslev, har vi modtaget tekst og noder til 3 helt nye satser:

  • "At være dus" med tekst af Poul Jansen, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard. Hør sangen indspillet i mp3-format ved at klikke her.
  • "Lidt om det at blive ældre" med tekst af Leif Toft Hansen, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard og
  • "Til dig" med tekst af Poul Jansen, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard. Hør sangen indspillet i mp3-format ved at klikke her.

Du kan se noder og tekst ved at klikke på linkene ovenfor. To af sangene kan du også høre indspillet i mp3-format.
 

Indsat den 06-10-2017

Fra Forsvarsbrødrenes Sangkor Vejle har vi modtaget dette indlæg:

Forsvarsbrødrenes Sangkor Vejle fylder 100 år

Koret blev stiftet i 1917, hvilket vi gerne vil markere med en jubilæumskoncert i Bygningen, Ved Anlægget 14b i Vejle, lørdag d. 11. november 2017 fra kl 14 til ca 16:30.

Koret er et rent mandskor og har ca 30 aktive sangere og har i alle årene leveret sang og livsglæde ved koncerter på institutioner samt offentlige og private arrangementer.

Medlemmerne mødes til en ugentlig til øveaften, hvor vi vedligeholder og fornyr repertoiret og hvor fællesskab og kammeratskab er i højsædet.

Billetter til koncerten købes på www.billet.dk.

Se programmet her.
 

Indsat den 06-09-20177

Fra Ribe Mandskor har vi modtaget dette indlæg:

"Så blev dirigenten igen hædret. Denne gang af Ribe Rotary Klub, der i anledning af the Rotary Foundations 100-års jubilæum uddelte Paul Harris Ordner til personer i Rotary-klubbernes lokalområder.

 

Udmærkelsen er navngivet efter advokat Paul Harris, som i 1905, i Chicago, stiftede Rotary netværket. Den tildeles som en hædersbevisning til personer, som for samfundet, eller organisationer, har udøvet en særlig indsats.

Kriterierne for at blive indstillet som modtager af denne orden er, at denne person som skulle kunne komme i betragtning, skal være en person som yder en service eller tjeneste som kommer den almene borger og det omkringliggende samfund til gode, og som den pågældende ikke gør for egen vindings skyld. Altså den pågældende tilbyder sin tjeneste for at gøre andre glade, og ikke mindst rigere på oplevelser.

En "Paul Harris Fellow" er den fornemste anerkendelse og påskønnelse som Rotary tildeler, både på nationalt og internationalt plan.

Et stort tillykke til Lau, der i øvrigt ved samme lejlighed kunne fejre 40 års jubilæum som dirigent for Ribe Mandskor.

Læs også den lokale Uge-Avis' omtale her: Artikel fra Uge-Avisen Ribe

Indsat den 20-10-2016

Sangforeningen BRAGE af 1866 fra Ålborg fejrer 150 års jubilæum. Det markeres ved en reception og koncert i Musikkens Hus fredag den 11. november 2016 kl. 14 - 17. Der er gratis adgang for alle.

Du kan se opslaget her. Koncertprogrammet finder du her.

Indsat den 10-01-2016

Dirigent Poul Erik Jensen fra  Sangkoret Frejdig i Brønderslev har sendt en sine seneste melodier – en ny Vendsyssel Sang med flot tekst af – igen – Jens Rosendal fra Ballum i Sønderjylland.

Du kan høre Jens Stage´s indspilning af sangen her:  https://www.youtube.com/watch?v=nQp3XpOwmtU.
Poul Erik har også sendt noden – ifald om nogen kunne bruge den – så er man velkommen. Du kan hente noden i en pdf-fil her
.

Indsat den 10-11-2015

Viborg Mandskor har 150 års jubilæum den 14. november

 

Viborg Mandskor fejrer dagen med et eftermiddagsarrangement fra kl. 13:00 til ca. 16:30 med deltagelse af en stor del af Viborgs kor.
Som et særligt indslag har Sigurd Barett komponeret et værk "At Synge Er At Leve" specielt til dette jubilæum. Værket bliver opført ca. kl. 14:00.

Du kan læse mere om Viborg Mandskor, jubilæet og arrangementet i korets pressemeddelelse, som du finder her.

Indsat den 15-10-2014

Danmarks ældste og største mandskor - Studenter-Sangforeningen - fylder 175 år

Fra Studenter-Sangforeningen har vi modtaget en invitation til korets 175 års Jubilæumskoncert den 22. november 2014 kl. 15.00 i Konservatoriets Koncertsal .

Studenter-Sangforeningens jubilæum er en oplagt mulighed for at ære vores gamle kulturskat – og samtidig introducere en helt ny komposition. På programmet er blandt andet uropførelsen af ”Om lys og mørke”, som er en nykomponeret kantate af Anders Koppel for mandskor og orkester til tekst af Niels Brunse. Der bliver ligeledes lejlighed til at høre tidligere formand og dirigent for Studenter-Sangforeningen J.P.E. Hartmanns meget sjældent spillede korværk ”Vølvens Spaadom”, som er komponeret til Studenter-Sangforeningen i 1872 og optaget i den danske kulturkanon.

Studenter-Sangforeningen bistås under koncerten blandt andet af Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, Aarhus Studenter-Sangerne, mezzosopran Andrea Pellegrini, tenor Niels Jørgen Riis, baryton Per Høyer og paukist, professor på det Kongelige Konservatorium Gert Mortensen. Korets chefdirigent gennem snart et kvart århundrede, Jørgen Fuglebæk, er dirigent.

Du kan se indbydelsen med koncertprogram her. Her kan du også læse meget mere om koret og koncerten.
Billetter kan købes på Billetnet.
 

Indsat den 04-10-2014:

Poul Erik Jensen, der er dirigent for Mandskoret "Frejdig" fra Brønderslev, sender den seneste melodi fra hans hånd.
Det er en lille sang, der hedder "Sommerregn" med tekst af Jens Rosendal, melodi af Poul Jensen og sats af Michael Pilgaard.

Du kan se noden her og downloade sangen indspillet i mp3-format her
 

Indsat den 19-01-2014:

Poul Erik Jensen fra Mandskoret "Frejdig" fra Brønderslev sender en af sine seneste sange til DSF's webside.
Det er et flot digt af salmedigter Jens Rosendal - om Berlin Muren. Digtet hedder "Balladen om Berlin muren", med tekst af Jens Rosendahl, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard.

Se noder og teksten her og downloade sangen indspillet i mp3-format her.
Alternativt kan du også logge på Poul Eriks´s egen hjemmeside, hvor du kan høre Poul Eriks´s  indspilning med melodi og tekst. Klik her.
 

 
< Her er gjort plads til jeres indlæg >